Kisvasúttal a zalai dombok közt

facebook megosztás

A szervezőket is meglepte a nagy érdeklődés, a Kisvasút napja alkalmából meghirdetett programokon telt ház volt a hétvégén. Lenti, Kistolmács, Csömödér állomáshelyek érintésével ismerkedhettek az érdeklődők a zalai tájjal, és Ábel is útnak indult.

A kisvasút napját hagyományosan június utolsó szombatján szervezi meg a Zalaerdő Zrt. Bár több program elmaradt, az érdeklődés így is nagy volt, folyamatosan telt kocsikkal jártak a szerelvények a hétvégén. Sok család választotta ezt a programot, köztük Széll Dávid és szülei – akik már nem első alkalommal vettek részt kisvasutazáson.


A kisvasút napja alkalmából meghirdetett járatok egész hétvégén telt házzal üzemeltek Zalában

– A vonatot én különleges járműnek tartom. Direkt kialakítanak neki síneket… nagyon szeretem. Élvezetes volt ez az út, láttam érdekes dolgokat útközben, szép fákat, és olyan ringatózós volt - mondta Széll Dávid

A dízelmozdonyos szerelvények mellett  Ábel, a gőzös is munkába állt ezen a hétvégén. A kisvasút nem csupán a zalai környezetből, hanem messziről vonzza a látogatókat.

– Például egy motoros csapat érkezett Dunaújvárosból, de Pestről is érkeztek utasok. Vannak, akik MÁV járattal jöttek. Kivételesen a kisvasút napon Zalaegerszegről továbbítanak kocsikat Csömödérig, hogy itt kapcsolódhassanak a mi vasutazásunkhoz. Ezeknek az utasoknak lehetőségük van arra, hogy egy nap alatt Zalában megforduljanak, a normál nyomtáv mellett a mi kisvasutunkat is igénybe vegyék. A MÁV csatlakozás egyedül ezen az egy napon valósul meg - mondta el  Kaliba Mihály a Zalaerdő Zrt. vasútüzemi műszaki vezetője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.