Komoly vita alakult ki a HACSuNK kérdésében a csütörtöki közgyűlésen

facebook megosztás

Komoly vita alakult ki a HACSuNK kérdésében a tegnapi közgyűlésen. Az ÉVE-frakció válaszokat kért azzal kapcsolatban, hogy a szervezetből a polgármester lépett ki vagy pedig kizárták belőle a városi önkormányzatot és a városi cégeket.

Fodor Csaba frakcióvezető kérdésének alapja, hogy nem egyértelmű Balogh László polgármester Facebook-oldalának bejegyzése, miszerint „hátralépett egyet”. A polgármester válaszában elmondta, hogy a HACSuNK május 27-i taggyűlésén kizárta a városi önkormányzatot, a Városfejlesztő Kft.-t, a Kanizsai Kulturális Központot, a Thúry György Múzeumot és a Netta-Pannonia Kft-t is a konzorciumi tagok közül. Balogh László szerint a kizárás oka, hogy nem akarták kitenni a 400 milliós lehetőséget politikai vitának.

– Fodor Csaba azon a bizonyos közgyűlésen tulajdonképpen megfenyegette a HACSuNK-ot, amelyet civil egyesületek, egyházak, városi közintézmények és vállalkozások hoztak létre azért, hogy uniós és állami forrást elnyerve, azt a város javára fordítsák. nem akarom ismételni az ifjúsági központ létrehozásának szükségességét, ami nagyon fontos lenne - mondta el Balogh László polgármester.

Fodor Csaba szerint nem róható fel az ÉVE-frakciónak, hogy megkérdezték, hogy mire költik el az összeget.

– Az ügy pikantériája, hogy kik azok, akik kizártak minket. Lehota János, aki köztisztviselő, Papp János, a Polgári Kanizsáért Alapítvány elnöke. a KonTuRplusz Egyesület elnöke, aki több éven keresztül jelentős pénzeket kapott a várostól, Hella Ferenc, református lelkész - tette hozzá Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A közgyűlés úgy döntött, hogy nem támogatja a Piért raktár ifjúsági centrummá történő átalakítását.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.