Koronavírus - Meghalt 3 beteg és 3970-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

facebook megosztás

Meghalt 3 krónikus beteg és 16-tal, 3970-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek délelőtt.    

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 542-ra emelkedett. 2245-en már meggyógyultak.    

Az aktív fertőzöttek száma 1183-ra csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 397 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.    

Az oldal adatai szerint jelenleg 9693-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 202 606.    

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.    

"A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz" - írták.    

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1886 ember) és Pest megyében (575) van a legtöbb fertőzött.    

Ezt követi Fejér megye (371), Komárom-Esztergom megye (273), Zala megye (257) és Csongrád megye (115).    

Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.