Közleményt adott ki a Zalaerdő Zrt. a rongálások miatt

facebook megosztás

Az elmúlt időszakban több rongálás is történt a Zalaerdő Zrt. illetékességi területén, Nagykanizsán és a megyeszékhelyen szintén. A vandalizmussal kapcsolatban a cég közleményt adott ki.

Pár héttel ezelőtt a Nagykanizsai Erdészethez tartozó Alsóerdőben találta erdészházát a kerületvezető erdész meglehetősen kifogásolható állapotban. A házat feltörték, a környéken „házibuli” nyomai voltak, amelyek akkor készített felvételeinken is láthatók. Rongálás, kidobált bútorok és a környéket beborító szemét fogadta az erdészt, - ez az ügy azonban „szerencsésen” megoldódott.

– A kollégának köszönhetően aki a területen dolgozik. Mert megtalálta egy közösségi oldalon azokat a fotókat, amiket a fiatalok felraktak, hogy éppen ott buliznak a helyszínen. És üzenetet hagyott nekik, ha nem raknak maguk után rendet, akkor jogilag fogjuk az ügyet rendezni. Ők rendet raktak maguk után, és bízunk abban, meg is értették, hogy ezzel kárt csináltak, és ezzel más munkáját tették tönkre - mondta el Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR előadója.

A másik rongálást a napokban észlelte a Zalaegerszegi Erdészet kollégája, az azáleás völgyben.

–  Számunkra A legrosszabb és legérthetetlenebb a szándékos károkozás, ami a múlt hétvégén is történt az azáleás völgyben. Az egyik bokrot feldarabolták és letörték az ágait, majd ezzel megpróbáltak tüzet rakni - fogalmazott Domján Marcell, a Zalaerdő Zrt. kerületvezető erdésze.

A területen szinte minden évben történik károkozás tette hozzá Domján Marcell, s mint fogalmazott: az azáleást csak a virágzás idején őrzik, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a bokrokat olyankor látogatják meg azok, akik saját kertjükbe is szeretnének hasonló növényt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.