Lányának ajándékozta lefoglalt Skodáját egy keszthelyi nő – Most mehet a bíróságra

Lányának ajándékozta  lefoglalt Skodáját egy keszthelyi nő, hogy a végrehajtó által lefoglalt gépkocsit a végrehajtás alól elvonja. Hamarjában ajándékozási szerződést készített és azt a megajándékozott meghatalmazásával a közlekedés igazgatási hatóságnak benyújtotta. Nem járt sikerrel.

Egy 1962-ben született keszthelyi nő ellen a Keszthelyi Járásbíróság 2019. március 14-én 47.700 Ft és járulékai megfizetése iránt bocsátott ki végrehajtási lapot. A végrehajtó felhívást bocsátott ki a nő, mint adós felé a végrehajtható okiratban megjelölt tartozás haladéktalan megfizetése érdekében, s egyben tájékoztatta arról is, hogy a teljesítés elmaradása esetén további értesítés nélkül is végrehajtási kényszercselekményekre, például ingófoglalásra kerülhet sor. A felhívást a nő 2019. április 9-én helyettes átvevő útján átvette.

A végrehajtó 2019. április 15-én kelt foglalási jegyzőkönyvével a törvényes következményekre történő kioktatás mellett nyilvántartási adatok alapján lefoglalta az adós Škoda Fabia típusú személygépkocsiját. A foglalási jegyzőkönyvet a posta az adós részére 2019. április 18-án kísérelte meg kézbesíteni, ennek sikertelensége miatt értesítőt hagyott hátra, melyen feltüntette a hivatalos iratot feladó szervezetet.

A nő a foglalási jegyzőkönyvet tartalmazó küldeményt a Keszthelyi 1. számú Postán 2019. április 23-án 08 óra 03 perckor személyesen átvette. A küldemény tartalmáról értesülve, annak érdekében, hogy a végrehajtó által lefoglalt gépkocsit a végrehajtás alól elvonja lánya, részére ajándékozási szerződést készített és azt a megajándékozott meghatalmazásával a közlekedés igazgatási hatóságnak a Keszthelyi Járási Hivatal Hévízi Kormányablakának 2019. április 23-án 10 óra 26 perckor benyújtotta.

A végrehajtó foglalási jegyzőkönyve ugyanezen a napon, de ezt követően érkezett a Keszthelyi Járási hivatalhoz, ezért a közlekedési igazgatási hatóság a foglalás tényét az elidegenítés miatt a nyilvántartásba bejegyezni nem tudta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség zártörés  bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.