Már kezdtek is a labdarúgók

Hétfőn az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese is megkezdte felkészülési időszakát. A keret tagjai várakozással telve ültek az öltözőben, bár a helyzet aligha volt ismeretlen a labdarúgók számára, hiszen szűk három hete a szinten-tartásból eredően még edzettek a futballisták.


Koller Zoltán vezetőedző (balról) hétfőn délután már vázolta is elképzeléseit az FC Nagykanizsa labdarúgóinak

Fotó: Polgár László

Mint ismert, az előző bajnoki idényt március közepén a harmadik vonalban berekesztették, azóta tétmeccset nem vívtak a kanizsaiak sem. Hétfő délután nem kevés égi áldásban részesült az Olajbányász-stadion, így még az is felmerülhetett, hogy a játékosok kimennek-e edzeni, vagy más erősítő program lesz-e beiktatva?

- Természetesen kimegyünk, ez nem is lehet kérdés – mondta el tegnap késő délután a nagykanizsai együttes vezetőedzője, Koller Zoltán. – E héten öt foglalkozással kezdünk és július 8án már edzőmérkőzést játszhatunk a Kozármisleny gárdájával idegenben.

A felkészülési meccsek tervezete alapvetően már biztos, a játékos-mozgásról ugyanakkor még korai beszélni, mivel az átigazolási időszak még a csapatok előtt áll. A már ismert távozók mellett talán csak az engedett sejtetni valamit, hogy Gerencsér Attila civilben foglalt helyet, míg a bajnokság kezdetének pontos időpontja, illetve a csoportbeosztások csak az előttünk álló a napokban kerülnek kijelölésre.

Az FC Nagykanizsa július 8-án, szerdán vívná tehát első meccsét az NB III-as Kozármisleny otthonában, július 11-én, szombaton az NB II-es Szentlőrinc SE-hez látogathat, július 15-én, szerdán pedig a Csács-NSE az ellenfél Nemesapátiban. A július 18-ai szombaton a Kanizsa a ZTE FC-hez utazik Egerszegre, majd július 25-én, szombaton szintén a megyeszékhelyre ruccannak át a nagykanizsaiak, amikor is a ZTE FC II/U19 gárdája lesz a házigazda. Egy meccsidőpont – július 22-én - még kérdéses, ugyanakkor július 29-én, szerdán kerülhet sorra találkozó – méghozzá a szlovén kupadöntős Nafta 1903 Lendava ellen Lendván -, viszont ez az összecsapás az NB III rajtjának időpontjától is függ.

P.L.