Méltatlan kezdés a közgyűlésen

Négy hónap kihagyás után - az időkeretet maximálisan kihasználva - ismét együtt tárgyaltak a képviselők. A közgyűlés heves vitákkal indult, több városatya szerint méltatlan volt az első órákban megütött hangnem.

Balogh László polgármester húsz perces köszöntőjét nehezményezte Fodor Csaba frakcióvezető. Szerinte ez csak arra volt jó, hogy elvegyen a közgyűlés idejéből. Emellett azt is elmondta, hogy a veszélyhelyzetben hozott polgármesteri döntéseket sem tartja jogszerűnek. Bizzer András alpolgármester szerint Balogh László minden esetben megfelelően járt el.

– Szerintem ez egy természetes dolog a veszélyhelyzet után. A meghozott döntéseket a polgármester az első közgyűlésen, - ahol megteheti - ismerteti és beszámol a kanizsai polgároknak. Ez nem önfényezés volt, ez tájékoztatás - mondta el Bizzer András alpolgármester.

Fodor Csaba a közgyűlés után elmondta, hogy nagyon sajnálja a közgyűléshez méltatlan magatartást.

– Nyilvánvalóan ez óhatatlanul olyan indulatokat szabadított fel, amik természetesen nem közgyűlésre valók. Borzasztóan nehéz volt elviselni mindazokat a közgyűlést megelőző polgármesteri és egyéb más csatornákról jövő Fidesz rágalmazásokat, amiket szórtak ránk, a közösségi médiában is sajnos - árulta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A közgyűlésnek jó másfél órára volt szüksége ahhoz, hogy eljusson a módosításokkal kiegészített napirend elfogadásáig.