Műszaki átadás az M7-es körforgalomnál, valamint a Principális-hídnál

facebook megosztás

Megtörtént a műszaki átadás az M7-es körforgalomnál, valamint a Principális-hídnál péntek délelőtt. A műszaki átadásokat követően már csak a használatba vételi engedélyezés és az üzembe helyezés kerül lebonyolításra.

A városi beruházásból létrejött körforgalom nettó 300 millió forintból valósult meg. A vírushelyzet körülbelül 3-4 héttel hosszabbította meg a kivitelezési folyamatokat, de ennek ellenére a határidőn belül sikerült befejezni a munkálatokat az M7-es körforgalomnál.

– Ez a projekt egy unió által finanszírozott TOP-os pályázati forrásból lett finanszírozva és tulajdonképpen a város által létesítendő új iparterület és a NIPÜF Zrt. által létrehozandó 70 hektáros iparterületet tárja fel. Egyik oldalról a keleti irányba a NIPÜF-nek a 70 hektáros iparterület kerül feltárásra ezen körforgalommal, másik oldalról pedig a körforgalom egy meglévő ipari parkhoz csatlakozó úttal, ami a közeljövőben kerül majd tervezésre, illetve kivitelezésre. Így lesz összekötve a két iparterület, illetve a meglévő ipari park - fejtette ki Mihovics Zoltán, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere.

Ezt követően tartották a Nagykanizsát Kiskanizsával összekötő Principális-híd műszaki átadását. 

– Maga a tartószerkezet megerősítésre került, a külső járdák felújításra kerültek, illetve a kerékpáros sáv felőli oldalon maga a híd megszélesítésre került. Ezzel a korábbi ütemekben megépült kerékpárút sávszélességével megegyező gyalogos, illetve kerékpáros sáv is kialakításra került – fogalmazott Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. projekt-építés vezetője.

A műszaki átadás után a forgalomba helyezési eljárás is elindul, ami után véglegesen átadják a forgalomnak a megújult hidat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.