Nyáron fokozottan kell figyelni a bőrünkre

facebook megosztás

Fokozottan kell figyelni a bőrre nyáron, ugyanis a jó idő beköszöntével, az első nagy melegek hozzák ki azokat a bőrproblémákat, amiket az UV sugárzás okoz. Ilyenkor nem csak a leégéssel kell számolni, hanem a következményekkel is, amit egy nyári napfürdőzés tehet a bőrünkkel. 

A leégésen túl a napfény okozhat autoimmun bőrbetegségeket, valamint a meglévő betegségeket is ronthatja az UV sugárzás, illetve előjöhet a napallergia, amit a fény vált ki. Szeghy Balázs bőrgyógyász tanácsa, hogy a hőségben nagyobb mértékben oda kell figyelni bőrünkre és nem csak kezelni szükséges a mutatkozó problémákat, hanem megelőzni is legalább annyira fontos.   

– Én azt szoktam mindig mondani, hogy a legjobb fényvédelem az, amikor el sem éri a napfény a bőrt. Tehát a ruha, zárt ruházat viselése, kalap, illetve megfelelő - a nem takarható helyeken- fényvédő krémeknek a használata. Magas faktorú, 50-es faktorú fényvédőknek a rendszeres használata, tehát nem elég egyszer bekenni, hanem időnként a használati előírat szerint ismételni kell - mondta Szeghy Balázs bőrgyógyász. 

Vannak, akik az első naposabb időkben, már áprilistól fokozatosan szoktatják bőrüket a naphoz, ezért már nem is használnak krémet, inkább csak a nap végén testápolóval ápolják.

– Én nem szeretem magamat védőszerrel kenegetni, mert utálom a krémet. Otthon, ha hazaérek, lezuhanyozom utána bekenem magam testápolóval és az kitart, de nem használok mást - árulta el Kovács Lajos.    

A szakemberek szerint, ezek a fény okozta bőrbetegségek általában jól kiküszöbölhetőek, amennyiben betartjuk a szabályokat és kerüljük a tűző napsütést.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.