Ovi-Sport pályát adtak át Zalakaroson

Ovi-Sport pályát adtak át ma Zalakaroson. A 14 és félmillió forintos beruházás alapítványi, önkormányzati és TAO-s forrásból valósult meg. A 6x12 méteres létesítmény multifunkcionális, így a kicsik focizhatnak, kosarazhatnak, de még röplabdázhatnak is benne. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány már több mint 400 óvodában valósította meg azt a programot, melynek fő célja, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerkedhessenek a különböző sportágak alapjaival.

Tornaszobája már volt a zalakarosi óvodásoknak, akik az esős időjárás miatt az új pálya átadójára megtanult kis táncukat is ebben a helységben adták elő. Az Ovi-Sport Program részeként a fürdővárosi intézmény munkatársai egy szakirányú képzésen is részt vettek, valamint megfelelő játékszereket is kaptak az új létesítményhez.

– Napi szinten tudjuk használni, nem csak a mozgásos játékokhoz, amik minden csoportban helyet kapnak, hanem a napi 5 perces mozgáshoz vagy sportrendezvényekhez is. A Bozsik fociprogramban már nagyon régóta részt vesz az óvodánk, eddig az iskola tornatermében voltunk kénytelenek edzést tartani – mondta el Baloghné Fábos Éva, a Zalakarosi Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője.

Zalakaroson számos beruházás indult el az elmúlt hónapokban. A fürdővárosi fejlesztések között az óvoda új multifunkcionális pályája az egyik legkisebb keretösszegű, de így is fontos szerepet tölthet be a település lakóinak életében.

– Különösen büszke vagyok és nagyon fontosnak tartom ezt a fejlesztést. Ugyan csak 14 és félmillió forintról van szó, de az összegnél jóval nagyobb jelentőségű az, ami ma történt, mégpedig egy sportpálya átadása. Alapítványi pályázaton keresztül juthattunk hozzá ehhez a nagyszerű létesítményhez. Meggyőződésem, hogy nem csak az anyagiakra és a beruházásokra kell figyelni, hanem a gyermekek nevelésére is. S ennek egy fontos mérföldköve lett ez a mai nap és ez a mai létesítmény – nyilatkozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A karosi létesítményt - különböző sportos rendezvények részeként - a környező falvak fiataljai is használhatják. Ovi-Sport Programra egyébként bármilyen óvoda fenntartója pályázhat.