Papírlapokon tanít tovább Márkus Ferenc

facebook megosztás

Nagykanizsa díszpolgárának, a zalai Príma-díjas tanáregyéniségnek nemrég jelent meg a könyve Iskoláról másképpen, azaz hol, mikor, hogyan válik tanítóvá a gyermek (Történetek magamról, magamból) címmel. A kötet hivatalos bemutatóját a jelenlegi tervek szerint ősszel tartják.

„Az élet nem sár, hanem finomításra váró arany!” - Teilhard de Chardin francia teológus, filozófus szavait ajánlja mindennapi megfontolásra Márkus Ferenc. A nyugalmazott magyartanár szerint, ami megérintette az életben, amihez hozzányúlt az tanította, oktatta, nevelte és irányította. Nagyon sok tényező meghatározta tanítóvá válását, a szülők, a család és a pedagógusok mellett a helyszínek, a napszakok és az évszakok. A nemrég megjelent könyvben az iskolás évek előtti eseményekről, a székesfehérvári kisgyermekkorról ír, majd a veszprémi diákévektől egészen Nagykanizsáig nyomon követhetjük a kiváló szellemű és inspiráló oktató életének történeteit.

– A világmindenség rendezettsége, rendje késztetett a könyv megírására. Hosszú életem valamennyi tapasztalata és az ezekről való gondolkodás, elmélkedés adta kezembe a tollat és még valami. A gyorsan múló élet rohanó tempóját kívántam az emlékezés ritmusára lassítani - mondta Márkus Ferenc.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.