Pisztollyal fenyegette volt feleségét

facebook megosztás

„Meddig akarsz még élni? Vettem töltényt és agyonlőlek!” Fegyverrel fenyegette volt házastársát egy keszthelyi férfi. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Egy 1961-ben született keszthelyi férfi a 2008. évben kimondott válásukat követően is folyamatosan azonos lakásban élt Keszthelyen volt házastársával, a sértettel és közös, felnőtt korú gyermekükkel. A terhelt a lakásban külön szobával rendelkezett, ennek ellenére kapcsolata a családjával feszültségekkel volt terhelt, amely főként italozó életmódjára, illetve a volt házastárs irányában meglévő féltékenykedő magatartására volt visszavezethető.

2016. körül a terhelt beszerzett egy KORA BRNO típusjelű, 8 lövetű forgópisztolyt, amelyet ezt követően engedély nélkül az ágyának matraca alatt tartott. A terhelt ezen kívül engedély nélkül megszerzett és birtokban tartott egy 22 Long Rifle kaliberjelű céllövő töltényt, valamint egy 9 mm Luger kaliberjelű pisztolytöltényt, melyeket az éjjeliszekrénye fiókjában, illetve a szoba szekrényének felső polcán tárolt.

A terhelt féltékenykedő magatartása a volt házastársával szemben 2019. november 16-án az esti órákban odáig fajult, hogy a terhelt a pisztolyt magához vette és a volt házastársához ment, aki ekkor az egyik szobában tartózkodott és tévét nézett. A lőfegyvert - a volt házastársa számára is jól láthatóan - maga mellett tartva a következő kérdést intézte a sértett felé: „Meddig akarsz még élni? Vettem töltényt és agyonlőlek!”

A terhelt közlése a sértettben olyan fokú félelmet keltett, hogy a lakásból eltávozott és - mivel fia nem tartózkodott otthon - az éjszakát egy barátnőjénél töltötte, majd a hétvégét követően feljelentést tett a rendőrségen.

A  lefoglalt KORA BRNO típusú, eredeti kaliberjelzése szerint 6 mm ME Flobert forgópisztoly lőfegyvernek minősül és amelynek forgódobját úgy alakították át, hogy a forgódobba az eredeti kaliberjelű töltényektől eltérő, így 22 Long Rifle kaliberjelű töltények is betölthetők. A lefoglalt lőszerek a forgópisztollyal működésbe hozhatók.

A terhelt  a lőfegyver és a lőszerek birtokban tartására hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A Keszthelyi Járási  Ügyészség   lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés  bűntette valamint  zaklatás  vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.