Rendhagyó ballagás a palini iskolában

facebook megosztás

32 öregdiák vette át az elmúlt tanévben végzett munkája elismerését Palinban. A nyolcadikos tanulók a bizonyítvány mellett útravalót is kaptak a rendhagyó ballagási ünnepségen. Ahogy az udvaron elengedett léggömbök, úgy szálltak el a palini iskolában töltött évek is a fiataloknak. Hétfőn már az ünnepélyes búcsút tartották.

– Én személy szerint nagyon szerettem ide járni, az iskola közelsége, na és persze a barátok miatt, a tanárok is rendesek voltak velünk, nagyon sok szép és jó emlék köt minket ide – mondta  Belső Gergő, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola tanulója.

A végzős tanulók is távoktatásban fejezték be az alapfokú intézményben töltött utolsó évüket.

– Ez az utóbbi félév nagyon jól meg lett oldva, igaz 1-2 órát lehetett volna sűrűbben tartani, jobban, többet magyarázni, de Nagykanizsán talán az egyik legjobb iskola volt, amely megtartotta az online oktatásban a dolgokat – vélekedett Horváth Panna, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola tanulója.

– A diákok az általános iskolában töltik a legtöbb időt, többnyire nyolc évet és azt gondolom mindenkinek jár a búcsúzás méltósága és öröme – mondta az ünnepségen az intézmény igazgatója.

– Bejönnek 6-7 éves kis pöttömként és távoznak 14-15 éves fiatal emberekként, fiatal hölgyekként, ugye a szép árnyalt magyar nyelvünk ezt nagyon jól leírja, aki bejön az még gyermek, aki kimegy az már nem teljesen gyermek, hanem fiatalember. Még nincsenek készen az életre, de már rajt vannak egy úton, amely majd folytatódik a középiskolában. Ennek akartunk mi egy méltó súlyt és hangsúlyt adni és méltóképpen elköszönni tőlük, így ők is elköszönhetnek mitőlünk – mondta Suhai Zsolt, a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola intézményvezetője.

A rendkívüli helyzet miatt szűk körben, de az eseményhez méltó zárórendezvényen vette át a 32 végzős palini diák a bizonyítványát.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.