Rendhagyó módon rendezték meg az országos diákolimpiát

A korábbihoz képest rendhagyó módon rendezték meg az országos diákolimpiát. A koronavírus-járvány miatt a diákok internetes felületen, neves olimpikonok és sportolók iránymutatásával hajtották végre a feladatokat. A Rozgonyi-iskola kosárlabda csapata országos 3. helyezést ért el.  

A Magyar Diáksport Szövetség az online Diákolimpia GameTime néven hozta létre a versenyt. A résztvevők 8 sportágban versenyezhettek, ezek közül a klasszikus labdajátékok is szerepeltek, mint a kosár-, a röp-, kézilabda, valamint a labdarúgás, továbbá az asztali tenisz, atlétika, torna és egy multisportnak nevezett tevékenység is. A Rozgonyi-iskola kiemelkedő, 3. helyezést ért el, melynek eredményeképp jutalomban részesülnek.

– Úgy zajlott ez az egész versenysorozat, hogy egy támogató webes felületet a diáksport szövetség létrehozott. Erre feltöltött a nyolc sportágból sportáganként 9-9 feladatot több héten keresztül részletekben. Mindegyikhez egy-egy pontértéket rendelt és ezeket a feladatokat kellett a gyerekeknek lemásolni, végrehajtani, videóra venni és visszaküldeni erre az online oldalra. Ott egy szakértő zsűri elbírálta, hogy megfelelő volt-e a feladat végrehajtása, ez alapján a gyerekek pontokat kaptak. Így alakult ki a sportágankénti vagy egyéni összetett verseny, illetve a sportágankénti csapatverseny - fejtette ki Jeszenői Csaba, a Rozgonyi-iskola testnevelője.