Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a kórházakban

facebook megosztás

Újabb előrelépés történt az egészségügyi ellátás terén, amely a kedvező járványügyi helyzet miatt vált lehetővé. Az elmúlt 24 órában 7 új beteget regisztráltak, egy idős hunyt el, Zala megyében pedig 261 fertőzöttet tartanak nyilván – derült ki az Operatív Törzs hétfő tájékoztatóján.

– Az eddig elkülönített ágyak 20 százalékát kell biztonsági tartalékként fenntartani az egészségügyben, hogy az elhalasztott ellátásokat minél előbb lehessen pótolni - mondta az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos kiemelte, a házi- és szakorvosoknál továbbra is telefonon kell időpontot egyeztetni, a kórházakban pedig a mai naptól részlegesen feloldották a látogatási tilalmat.

– Azokon a szervezeti egységeken, ahol nincs koronavírusos beteg, szigorú szabályozás mellett lehetséges a látogatás. Ennek a pontos helyi rendjét a főigazgató szabja meg minden fekvőbeteg intézményben - hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Csak maszkban látogatható mindenki, a további intézkedésekről a kórházak honlapján tájékozódhatnak - hangsúlyozta a szakember. A kedvező járványügyi helyzet miatt Kiss Róbert rendőr alezredes is újabb enyhítésekről számolt be.

– A mai naptól hatályba lépett a nyilvános könyvtárak megnyitásáról szóló kormányrendelet, amely szerint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott közgyűjteménynek látogatási tilalmától eltérően a nyilvános könyvtárak a mai naptól bárki számára látogathatóak - mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes.

Újságírói kérdésre az is elhangzott, hogy szerdán tárgyal a kormány a vásárlási idősávok esetleges megszüntetéséről.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.