Sportpályázat nyertese az íjász Elekes Gergő

facebook megosztás

A  MOL Tehetségtámogató Sport pályázat Zala megyei győztese idén a nagykanizsai Elekes Gergő lett, aki az íjászat sportágában ért már el eddig is figyelemreméltó eredményeket.


Elekes Gergő, kanizsai középiskolás tanulmányai mellett már íjász világbajnokságon is bizonyíthatott  

Közel száz tehetséges fiatal sportolót díjazott idén is a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. Zala megyéből a nagykanizsai Elekes Gergő íjász nyerte el a támogatást. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez.

A márciusban meghirdetett pályázatra a 10-18 évesek kategóriájában 378 pályázat érkezett be, ebből 85 pályázatot támogat az alapítvány. A pályázatok három körös elbíráláson mentek keresztül, a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg egy szakértői zsűri segítségével. A pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhettek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

A COVID-19 járvány okozta bizonytalanságok miatt ebben az évben közel 50%-kal esett vissza a pályázati kedv. Mivel azonban a támogatási keret nagyságrendje nem változott, így idén is a tavalyihoz hasonló létszámban nyerhettek támogatást a pályázók.

A Sport 2020 nyertesei között találjuk többek között az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívót Rabb Krisztiánt és a triatlonista reménységet Kropkó Mártát.

 „Ahogy az elmúlt években, idén is kihívás volt értékelni a pályázatokat, hiszen számtalan tehetséges, nagy lehetőségek előtt álló és már most is eredményes sportoló versengett a támogatásért. Nagy öröm számomra, hogy seregnyi sportágban rejlenek Magyarország aranytartalékai. A hagyományosan eredményes olimpiai sportágak mellett nyertes pályázatok születtek thai-bokszban, jiu-jitsuban és falmászásban is. Vannak olyan sportolók, akiknek évek óta követem a fejlődését, közéjük tartozik Rabb Krisztián ifjúsági olimpiai aranyérmes kardozó, és vannak olyanok, akiknek ezután fogom fokozott figyelemmel követni a pályafutását. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk hallani a jövőben a MOL Alapítvány által támogatott fiatal sportolókról”– mondta Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardozó, a MOL Alapítvány jószolgálati nagykövete, a MOL Tehetségtámogató Program zsűritagja.

A Zala megyei nyertes a 18 esztendős íjász, Elekes Gergő lett Nagykanizsáról. Gergő, aki öt esztendőn át a Kanizsa Íjász Egyesület tagja is volt, sokat sajátított el autodidakta módon az íjászat rejtelmeiből és bár még versenyez - mint az utánpótlás válogatott tagja -, de már most tudatosan készül az edzői pályafutásra. Terep, 3D, pálya és teremíjászat szakágakban is indul, mi több, tavaly az USA-ban az íjászok egyik legrangosabb versenyén, az I.B.O. 3D világbajnokságon is részt vehetett. A kanizsai íjász végig kiegyensúlyozottan, jól versenyzett és így az első világbajnokságán kategóriájában a 9. helyet sikerült megszereznie.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.