Teker Egyesület – Évadnyitó túra

Évadnyitó túrát tartott vasárnap a nagykanizsai Teker Egyesület. A csapat tagjai Kanizsáról Fonyódra kerékpároztak, majd egy kis pihenés után visszatekertek az Erzsébet térre. A szezonkezdő rendezvényen 53-an vettek részt.

A kerékpáros társaság egész évben, minden évszakban szervez hasonló megmozdulásokat és folyamatosan várják az új tagok jelentkezését. A koronavírus miatt azonban az elmúlt mintegy 3 hónapban leállt a klub a csoportos túrázással. A hétvégén azonban elindulhatott a hivatalos nyári kerékpáros szezon, amire nagyon készültek a tagok.

– A mai napon a Teker Egyesület évadnyitó hagyományos kerékpártúrája volt, amit majdnem két hónappal később tudtunk megcsinálni a járvány miatt, de nagyon vártuk már ezt a napot. Ez az évben az első hivatalos, engedélyezett, nyilvános, tömeges túránk - mondta el Jankovics Ferenc, a Teker egyesület alelnöke.

A nap végére alaposan elfáradt a csapat. A hétvégi tekerés 53 fővel indult és mindenki sikeresen teljesítette a távot. A tagok azt remélik, hogy júniustól már minden hétvégére sikerül egy-egy kirándulást szervezniük. 

– 53-an indultunk el, Fonyód volt a cél, 32-es átlaggal értünk le Fonyódra. Mindenki bírta, ügyes volt a csapat. Le a kalappal! Hazafele nyilván a szél egy kicsit hátráltatott miket, meg elfáradtunk. Végül 30-as átlagot hoztunk ki, 130 km-en belül - fogalmazott Sólyom Zoltán, a Teker Egyesület tagja. A biciklisták azt is elárulták, hogy a túrák után – levezetésképpen – összeülnek és koccintanak egyet egy közeli vendéglátóhelyen, ahol összegzik az aznap történteket.