Új mentőautóval bővült az Országos Mentőszolgálat Balaton környéki flottája

A vízimentők akciójának köszönhetően egy új mentőautóval bővült az Országos Mentőszolgálat Balaton környéki flottája. Az esetkocsira a Vízimentők Magyarországi szakszolgálata gyűjtést szervezett, melyet pár hónap alatt sikerült megvalósítani. Az új mentőt a vízimentők üzemeltetik, az országos mentőszolgálat irányítása mellett.   

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata április elején, a közösségi oldalán tette közzé adománygyűjtő akcióját, melynek célja egy új mentőautó megvásárlása volt. A jármű a szezon végén, szeptembertől is szolgálatban lesz, ezzel biztosítva a balatoni lakosok biztonságát.

– Mentési pontokat hozunk létre, ahova ezeket az autókat elhelyezzük a mentőállomásainktól távolabb. Az Ábrahámhegyen most elinduló, gyakorlatilag rohamkocsi felszereltségű egysége a vízimentők balatoni szakszolgálatának egy plusz kiemelt szekcióként, egy jelentős mentőerőként vesz majd részt az életmentésben - mondta Pápai György, az Országos Mentőszolgálat orvosi igazgatója.

A mentő megvásárláshoz Gattyán György adta legnagyobb összeget. Elmondta, hogy egy folyamatot szeretnének elindítani, és remélik, hogy ezzel másokat is ösztönöznek, hogy kedvet kapjanak adományozásra.

– Akinek lehetősége van, annak majdnem kötelessége, hogy segítsen. Hála Istennek a cégcsoportnak és személyesen nekem is van erre lehetőségem. Mindent megteszünk, hogy ahol szükség van ránk, ott oda tegyük magunkat és a lehetőségeinkhez mérten segítsünk - tette hozzá Gattyán György, a Gattyán Alapítvány elnöke.

Az új mentő felszereltsége alapján minden feladat ellátására alkalmas. Személyzete és az eszközei is megfelelnek minden elvárásnak, így bármilyen helyzetben segítséget tudni adni annak, aki rászorul. 

– Elsősorban mi vízen vagyunk felkészültek, vízi járműveink vannak. Igaz a szárazföldön is jelen voltunk már az elmúlt időszakban. Viszont a mai naptól a Balaton északi partján egy új esetkocsival bővült a mi flottánk - mondta el Bagyó Sándor, a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Az átadó óta a Balaton legújabb mentőautója már szolgálatba is állt. Már az első napon is több helyre riasztották, és azóta is 24 órában tart ügyeletet, és indul, ha segíteni kell.