Ünnepi díszbe öltözött a Nagy-Magyarország emlékmű előtti terület

Ünnepi díszbe öltözött a nagykanizsai Eötvös téren a Nagy-Magyarország emlékmű előtti terület. Az Aranykor Nagykanizsa szervezésében készítették el a dekorációt a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából.

Ebben a motívumban újra az óvodások és iskolások által készített papírzászlók köszönnek vissza az érdeklődőkre. A szervezők a vírushelyzet miatt ezúttal házon belül oldották meg az akció előkészületeit és a kivitelezést. A teret díszítő elem pár nap erejéig bárki számára szabadon megtekinthető.

– A sorozatot szerettük volna folytatni, amit elkezdtünk a temetőben a hősökről való megemlékezésről, illetve a március 15-i zászlótengerrel és adta magát a százéves évforduló a trianoni békediktátum emlékére. A vírus egy kicsit bekorlátozta a lehetőségeinket és csak egy kisebb szabásút tudtunk megvalósítani, mint amit szerettünk volna. A térdekoráció lényege, hogy egy OSB lapra felfestettük a mostani Magyarországot és a térről maradt zászlókkal raktuk körbe az elcsatolt területeket - mondta Lukács Tamás, az Aranykor Nagykanizsa szervezője.