Vasárnapi bolhapiac Nagykanizsán

facebook megosztás

A nagykanizsai bolhapiacon vasárnap már kora reggeltől nagy a nyüzsgés. Reggel 6 órától kora délutánig folyamatos a látogatás a Vásárcsarnok mögötti parkolóban. Sokak örömére ezen a hétvégén is rengeteg kincset hoztak az árusok.

Lukács Gyula 8 éve jár árusként az ország különböző bolhapiacaira és hétről-hétre hozzák az eladásra szánt kincseket. A koronavírus-járvány utáni engedmények hatására ma jöttek ki először és szerencsére a jó idő is hozzájárult a sok érdeklődőhöz. 

– A tömeg eléggé nagy, amikor nem esik az eső ugye, mert ha esik, akkor szétszélednek. Régi szuronyokat, régi késeket árulok, és régi baltát, szekercét, bárdokat, mozsarat. Ezt próbálom a nyugdíj mellett csinálni – mondta Lukács Gyula.

Van, aki nem minden hétvégén jut el a vásárba, hogy kipakolja az áruit, pedig szükségesnek tartja, hogy a nyugdíj mellett egy kis kiegészítéshez jusson. Plánki Ferenc József a családi hagyatékot igyekszik pénzzé váltani a piacon.

– Nem messze lakunk Kanizsától. Szükségből csináljuk, de szeretem is csinálni, meg maga a házunk is olyan retro-ház. Vannak régi motor alkatrészek, motorok, autók, és van egy régi Ford Capri is ami szintén eladó – mondta el Plánki Ferenc József.

Akad olyan vásárló is, aki messzebbről érkezett a hétvégi börzére és az itt vásárolt virágokkal szeretné nyárra a házát és kertjét virágosabbá tenni.

– Fehérváron lakunk, Őrtilosban van kis faházunk és most bevásárolni jöttünk. Virágokat főleg, meg hát megnézzük, hogy mik annak és ami megtetszik azt megvesszük – mesélte Tomori Jánosné.

Az ifjabb generáció is érdekelt a bolhapiacon. Noel édesanyjával jött el, és elmondta, hogy miért is látogattak ki vásárba.

– Azért, hogy vegyünk Ninjago-s újságokat – árulta el Molnár Noel.

Aki eljön biztos, hogy tálal valami érdekes dolgot magának vagy ismerősének. Legyen az egy gyűjteménybe illő darab, hasznos holmi vagy akár csak egy szép virág a kiskertbe.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.