Vasárnapi csapatépítőt tartott a Teker Egyesület tagjai

facebook megosztás

A Kis-Balaton megkerülésével melegítettek a Mapei Tour de Zalakarosra a Teker Egyesület tagjai és a kerékpáros verseny szervezői. A vasárnapi csapatépítő program résztvevői egy kb. 50 kilométeres és egy 35 kilométeres táv közül választhattak.

A XIII. Mapei Tour de Zalakaros amatőr biciklis rendezvényt - a vírushelyzet miatt - az eredeti, júniusi időpontról a szeptember 25-i hétvégére tolták a szervezők. Tegnap annak jelképeként tekertek együtt, hogy minden támogatójuk kitartott az elmúlt hónapokban.

– Ez a mai nap egy köszönet a támogatóknak, őket hívtuk meg, hogy buzdítsuk őket és megköszönjük, hogy mindenki kitartott, mindenkivel szerződésünk van már a szeptemberi versenyre. Sajnos az időjárás kicsit közbeszólt, de azért szép számmal érkeznek cégvezetők és a város részéről is résztvevők. Reméljük, hogy egy kellemes nap lesz a mai - árulta el Jankovics Ferenc fő szervező.

A szervezők, támogatók szerint a kerékpározás nem veszített a népszerűségéből az elmúlt három hónapban.

– Ebben az évben már a negyedik a Szabadics Ride-ot fogjuk megrendezni. Szerencsére egyre nagyobb a sikerünk, az első rendezvény harminc csapatát a tavalyi év hatvan csapata erőteljesen felülmúlta. Sajnos a pandémia miatt júniusról szeptemberre kellett halasztanunk a versenyt. Az előzetes jelentkezések szerint nyolcvan csapat lett volna, bízunk benne, hogy szeptemberben is velük mind találkozni fogunk -  tette hozzá Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke.

A túra résztvevői vasárnap tizenegy órakor indultak el a zalakarosi Gyógyfürdő térről.

 Megkaptuk a város eredményeinek az elismeréséül a minisztériumtól a kerékpárosbarát település címet. Az érdeklődést jól jelzi, hogy két évvel ezelőtt többen versenyeztek Zalakaroson, mint a település állandó lakóinak a létszáma - fűzte hozzá Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Tavaly - az esős időjárás ellenére - több mint kétezer bringás érkezett a MAPEI Tour de Zalakarosra.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.