Visszaestek a diákmunka megrendelések

facebook megosztás

Visszaestek a diákmunka megrendelések. A járvány a diákmunka-kínálatra is hatással volt, jóval kevesebb tanulónak tudnak jelenleg lehetőséget adni.A megkérdezett iskolaszövetkezet elmondta, hogy a korábbi években a diákok jelentkezése és a partnerek igénye kiegyenlített volt, most azonban - március elejéhez képest - mindössze 40 százalékon tudnak teljesíteni.

– Talán egy bíztató képet mutat az, hogy a nyári időszakban van mindig a diákmunkának a csúcsa és azt látjuk, hogy egyre több a megrendelés partneri oldalról és egyre több diák is jelentkezik, viszont nagyon fontos azt tudni, hogy jelenleg a diákoknak kevesebb lehetősége van – mondta el Pongrácz Tamás, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet kirendeltség vezetője.

Szerencsére vannak olyan területek, ahol a vírushelyzet idején is számítottak a plusz munkaerőre.

– A nagykanizsai Intersparban dolgozom, jelenleg a pénzt, amit keresek, a vezetésembe fektetem bele. Nyárra is ugyanezek a terveim, illetve még az OBI-ban fogok pénztáros munkát vállalni, ugyanúgy, ahogy az Intersparban, ott is pénztárban dolgozom – árulta el Horváth Viktória.

A kirendeltség vezető szerint a nyári időszakban komolyabb fellendülés várható a Balaton-parton. A vendéglátó egységek és a szállodák pedig már elkezdtek diákmunkát rendelni.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.