Visszatértek a törzsvendégek Zalakarosra

A törzsvendégek visszatértek a pünkösdi hosszú hétvégén. A fürdővárosban dolgozó vendéglátók szerint lassan, de újraindul a belföldi turizmus.   

A korlátozások feloldása után gőzerővel készültek az üdülőváros panziói, hotelei és szállodái, hiszen nagy reményekkel várták a pünkösdi hétvégét. 

– A vendégek megérkeztek, ugyan nem akkora számban, ahogy egyébként szoktak. De azért az elmúlt három hónap úgymond „döglődéséhez” képest már pozitív, hogy vannak vendégek. Általában fél-, háromnegyedház van itt Zalakaroson, legalábbis ez a mi észrevételünk -  mondta Virág Zsolt, a Hotel Aphrodite igazgatója.

A hagyományos programokat nem tudták megtartani a jelenlegi helyzet miatt Zalakaroson, de a vendégek még a kellemetlenebb időjárás ellenére is kimozdultak a hotelekből.

– Rengetegen jönnek az irodába, ezt tapasztaltuk az elmúlt két-három napban. A mai nap, ami kedvezőtlennek bizonyult, viszont reggel ennek ellenére 10-15-20 kerékpárt bérbe adtunk, úgyhogy én a magam részéről pozitívan tudok beszámolni az élményeimről itt az irodában -  számolt be Horváth Zoltán, a Tourinform Zalakaros  idegenforgalmi ügyintézője.

A szállodatulajdonosok és a turisztikai szakemberek szerint most leginkább a kirándulásokat, a szabadtér és a természet nyújtotta lehetőségeket keresik a vendégek.