Zenével mondtak köszönetet az egészségügyben dolgozóknak

facebook megosztás

Zenével mondtak köszönetet a Filharmónia Rézfúvós Együttes tagjai az egészségügyi ágazatban dolgozó szakembereknek a koronavírus-járvány során tanúsított kitartó és hősies helytállásukért kedden Nagykanizsán. A kültéri ajándékkoncert nagy sikert aratott.  

A Filharmónia Rézfúvós Együttes a kórház belgyógyászati épülete előtt lévő parkban tartotta a koncertet. Brünner Szilveszter főigazgató elmondta, hogy minden egészségügyben dolgozó megérdemli a különböző formában érkező elismerést, hiszen emberfeletti teljesítménnyel álltak helyt a kritikus időkben.  

– Én azt gondolom, hogy minden köszönetnyilvánítás most pozitív, hiszen az egészségügyi dolgozók egy nehéz időszakot éltek és élnek át napjainkban is. Erősíteni kell bennük azt a tudatot, hogy amit tettek az egy emberfeletti dolog - mondta  Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosa.

A zenészek a koncerttel egyben a közelgő Semmelweis-nap alkalmából is kifejezték tiszteletüket az egészségügyi dolgozóknak. 

– A kulturális szektor így próbálja háláját kifejezni az egészségügyben dolgozóknak. Ez gyakorlatilag egy ajándékkoncert és a Filharmónia Magyarországot kérték fel, hogy országszerte ezen intézményekben ilyen koncertekkel lepje meg az itt dolgozókat - mondta el el Kreutz Péter, a Filharmónia Magyarország operatív igazgatója.

A félórás koncerten reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, és 20. századi művek, valamint átiratok is szerepeltek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.