A Pataki ikrek könyve lett az egyik győztes mű

A nagykanizsai Pataki ikrek könyve lett az egyik győztes mű a Twister Media „[bekezdés]” című pályázatán. 104 versenyző közül három győztest választottak ki a zsűritagok. A lányok 512 méter című regénye ennek köszönhetően rövidesen a könyvespolcokon is elérhető lesz.

Az ikrek több irodalmi pályázaton is részt vettek az előző években, de ez a könyv lett az első igazán nagy közös sikerük. Korábban külön-külön és együtt is dolgoztak már és értek el kisebb sikereket. Elmondásuk szerint már 7 éves koruktól foglalkoznak hasonlóan kreatív dolgokkal, hiszen már akkoriban meséket és verseket is írtak.  

– Egész gyermekkorunkban kreatívak voltunk, mindig kitaláltunk valami kreatív tevékenységet, legyen az rajzolás, képregény rajzolás, írás, újságírás, versek. Nem régóta kezdtünk el regényeket írni, körülbelül 3 éve. Láttuk, hogy vannak az országban irodalmi pályázatok, úgyhogy ezek nagyon jó lehetőségnek bizonyultak - mondta el Pataki Eszter [bekezdés]-díjas szerző.

Az 512 méter című regény egy fiú és egy lány megismerkedéséről szól, akik egy tó ellentétes oldalán élnek. Majd, amikor észreveszik egymást el is indul a történet, aminek helyszínét az ikrek közös kedvenc kirándulóhelye ihletett.   

– Őrtilos a kedvenc kirándulóhelyünk. Ott folyik össze a Mura és a Dráva és onnan át lehet látni a szomszédos horvát területekre és mindig érdekelt minket, hogy kik élnek a túlsó parton, milyen emberek. Mindig misztikus volt nekünk a túlpart és innen jött az ihlet - árulta el Pataki Krisztina [bekezdés]-díjas szerző.

A regény további cselekményéről most többet nem árulunk el, hiszen a lányok könyve remélhetőleg hamarosan elérhető lesz a nagyközönség számára is.