A Stobos Tamburazenekar koncertezett a hétvégén

Horvát muzsikaszó hallatszott a Plakát Kávézó Kultúrkocsmából a hétvégén. A Stobos Tamburazenekar műsorára a rossz idő ellenére is sokan kíváncsiak voltak.

A koronavírus-járvány óta szombaton léptek fel először a fiúk, hogy hosszú idő után újra egy koncerttel örvendeztessék meg közönségüket. Hónapokig nem tudtak egymással találkozni, így önállóan, otthon gyakoroltak.

– Végre már ennek úgy látszik, hogy vége és tudunk újra együtt zenélni. Ez nagyon jó, mert már nagyon hiányzott nekünk is, hogy összejöjjünk így öten. Hiányzott a közönség is, úgyhogy örülünk, hogy tudunk együtt muzsikálni újra - árulta el Havasi Ákos, Stobos Tamburazenekar zenekar vezetője.

Az öttagú zenekar célja, hogy népszerűsítse és megőrizze a horvát hagyományokat.

– A mai este folyamán a szokásos repertoárból játszunk, ami a délszláv népzenét jelenti, tehát szerb, horvát és egy kevés makedón dallamot és népzenét fogunk játszani. Ezek mellett pedig a karantén alatt - amennyire lehetett - voltak tervek, amikkel készültünk és abból is fogunk játszani pár dallamot -  mondta el Horváth Bálint, a Stobos Tamburazenekar brács tamburása.

Bár az esős, szeles időjárás miatt a terasz helyett a kávézóban zenéltek a fiatalok, így is nagyszámú érdeklődőt vonzott és jó hangulatban telt el az este. 

K.V.