Az önfenntartásra tanítanak az idei Krisna-völgyi búcsún

facebook megosztás

Az önfenntartó és egyszerű életmód áll a Krisna-völgyi búcsú középpontjában, amelyet július 17. és 19. között rendeznek Somogyvámos határában.    

Az évente 30 ezer turistát fogadó Krisna-völgy immár 25. alkalommal megrendezendő háromnapos eseménye a koronavírus-járvánnyal összefüggésben arra hívja fel a figyelmet, hogy az önfenntartás alternatívát kínál a rohanó életstílussal szemben és Magyarországnak minden olyan erőforrása, természeti kincse megvan, amelyre ehhez a lakosságnak szüksége van - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójukban.    

Jelezték, hogy szeretnének teljes körű bepillantást engedni a 280 hektáros Krisna-völgyben lakók életébe. Tavasszal online előadásokkal, filozófiai és zenés programokkal, valamint főzősorozattal jelentkeztek, ezúttal pedig a gyakorlatban is átadják ismereteiket.    

Kiemelték, hogy a programok között lesz ökrös szekértúra, indiai bazár, a látogatók megismerhetik a biokertészet és Európa legnagyobb tehénvédelmi központjának működését. A szentélyben körvezetéseket tartanak, lesznek szabadtéri események, vetítések, zenés rendezvények, életfilozófiai előadások, gyermek és mantra-meditációs foglalkozás.    

Az érdeklődők vegán, tradicionális indiai és mediterrán fogásokat kóstolhatnak, részt vehetnek szerencsehozó zarándoklaton, végigmehetnek az ökológiai tanösvényen, beléphetnek a botanikus kertbe, láthatják az indiai stílusú pihenőhelyeket és a patakparti sétányokat - tették hozzá.    

A járványveszély miatt a völgy bejáratánál és a templomépületben védőmaszkok kaphatók, a főépületnél és az étteremsátorban kézfertőtlenítőt helyeznek ki és arra kérnek mindenkit, hogy a rendezvényt csak egészségesen látogassák.    

A Krisna-völgyi búcsúról bővebb információk a krisnavolgy.hu oldalon olvashatók.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.