Bezárta kapuit a nagykanizsai Micimackó Tagóvoda

A beiratkozó gyerekek alacsony száma, az óvodapedagógus hiány, valamint a tankötelezettség teljesítésének változtatása miatt döntöttek az óvoda megszűnése mellett.

A köznevelési törvény szerint, azoknak a gyerekeknek, akik augusztus 31-ig betöltik a 6. életévüket, meg kell kezdeniük az iskolát. A számok szerint várható volt a csoportmegszűnés. A tagóvodába szeptember elsejétől ketten jelentkeztek és összesen 36 gyermeket neveltek volna az intézményben.

– A megszűnő csoportjainkban felszabaduló munkaerő - dadusok, pedagógiai asszisztensek - egyikük sem marad munka nélkül. Jelenleg a nyugdíjba vonuló kollégáink helyén tudjuk őket tovább foglalkoztatni. Ez a csoport megszűnés, ha a nevelői oldaláról nézem, óvodapedagógus oldaláról, akkor fellélegezhet a rendszer - árulta el Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője.

A lurkók közel kétharmada a Kossuth-tagóvodába költözött át. Geröly Krisztina tagóvoda-vezető szerint az ifjoncok könnyen megbarátkoztak az új hellyel.  

– Július elsejétől a Kossuth-tagóvoda kapui fogadták a 22 Micimackó Óvodából érkező gyermeket. Nagyon gyorsan beilleszkedtek az itteni óvodai közösség életébe, hiszen a gyermekek életkorukból adódóan is nagyon rugalmasak, gyorsan megtalálják helyüket az új közösségben - mondta el Geröly Krisztina, a Kossuth- és Miklósfai-tagóvoda tagóvoda-vezetője.

Június utolsó hetében a Micimackó tagóvoda közössége elbúcsúzott a több, mint 140 éves intézménytől.