Bivalyrezervátumban dolgoznak a Kis-Balaton Építő Tábor diákjai

facebook megosztás

Bivalyrezervátumot fejlesztenek a diákok a Kis-Balaton Építő Táborában. A nyári tábor a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány közös szervezésében valósult meg a Holnapocska Táborban.

Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár Herman Ottó sorait idézte a mai megnyitón. Ezzel utalva a szervezők fő céljára, ami nem más, mint hogy, ha rövid időre is, de kiszabadítsák a fiatalokat a számítógépek vagy a mobiltelefonok virtuális világából.

– A tábor a programját úgy állítottuk össze, hogy gyakorlatilag azt az értékteremtő tevékenységet egy önfeledt szórakozás, kikapcsolódás mellett tudják megélni a gyermekek, hiszen a délelőtti munkavégzésük után a délutáni programjuk az arról szól, hogy élvezzék az itteni környezetet – mondta László Zoltán, a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány képviselője.

A résztvevők a délelőttöket munkával töltik a Kis-Balatonnál, ahol valódi értéket teremtve, hasznosan töltik a mindennapjaikat.

– Ebben az évben éppen a kápolnapusztai Bivalyrezervátumnak a játszóterét újítják meg. Festenek, csiszolgatnak, éppen amire szükség van, úgyhogy mindenképpen hasznosan töltik a tíz napot, amit itt töltenek az építő táborban - fogalmazott Petróczi Imre, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgató-helyettese.

Farkas András, aki Őrbottyánból érkezett a táborba elmesélte, hogy ma hogyan újították fel a Bivalyrezervátum játszóterének eszközeit.

– Először lecsiszoljuk, hogy ne legyen buckás. Leporoljuk utána lefestjük és hagyjuk száradni – mondta Farkas András. 

A táborvezető Norbi bácsi elmondta, a  táborozó diákok délelőttönként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyeit szépítik, délutánonként a szórakozásé a főszerep és mindenből sokat tanulnak fiatalok.

– Ha olyan a hozzáállásuk a munkához, akkor tudnak értéket teremteni. Ezért is vagyunk itt. A másik pedig - mert a délutánok szabadok, nem jelent kötöttséget, ami egész napra szól -, délután megtanulhatják azt, hogy a különböző érdekes játékokat hogyan tudják használni – mondta Mezőfi Norbert táborvezető. 

A tábor kiváló csapatépítő, ami segíti a diákok összekovácsolódását, a közösségi érzés erősítését. A szervezők remélik, hogy jövőre is nagy érdeklődés lesz majd a táborra.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.