Boa Endre munkássága

Boa Endre életében már több, mint 50 éve szerepel a fafaragás. Az iparművész elárulta, hogy bár eleinte a díszítő faragással ismerkedett meg, az évek alatt életpályája a szakralitás és a történelmi szobrok irányába ment.

Boa Endre jelenleg több projekten is dolgozik. Ezek között szerepel a Fafaragók Konferenciája, mely során egy tematika alapján készülő szobor elemein dolgozik. Továbbá októberben megrendezik az Országos Népművészeti kiállítást, amelyiken jelenleg munkálkodik. Ezenkívül a Magyar Művészeti Akadémia szervezésében felkérték, hogy az ország betleheméhez készítsen pásztor figurát.

– Én a népies faragással először, ahogy említettem is, a díszítő faragással foglalkoztam, de kezdettől éreztem, hogy a figurális alkotás jobban érdekel és aztán azzal is folytattam. Még egy pont az életemben, amikor találkoztam egy emberrel, aki egyházi és szakrális szobrokat kért tőlem. Az a 90’-es közepén volt és attól fogva az én életpályám teljesen a szakralitásra és a történelmi szobrok irányába terelődött - árulta el Boa Endre, népi iparművész.