Családi napot tartottak a Liget Kuckóban

facebook megosztás

Családi napot tartottak a Liget Kuckóban. A programot az Együtt Ligetvárosért projekt részeként az önkormányzat a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségével közösen szervezte. A rendezvényen kézműves és sportfoglalkozás, valamint a Kopár Band fellépése várta az érdeklődőket.

Zalai cigány nótákat is hallhattak csütörtök délután a ligetvárosi családi nap résztvevői. A programsorozat 2018-ban indult, fő célja, hogy a helyi fiatalok hasznosan töltsék el a szabadidejüket.

– Igyekszünk az autentikus zenét bemutatni nekik, játszóházat tartani, s sportfoglalkozást is tartunk a gyerekeknek. Sikeres a programelem, én azt gondolom, hogy még sűrűbben kellene, de a lehetőségeink végesek, ezt tudjuk megoldani, hogy havonta, kéthavonta egy-egy ilyen programot megcsinálunk nekik - mondta Nagy József György, a DRVSZ elnöke. 

A gyerekek - a zene mellett - nagy örömmel fogadták a kézműves foglalkozást is.

– Origamipapírból hajtogatnak, színeznek, és kifestőjük is van a kisfiúknak, kislányoknak, de a gyöngyfűzést is kipróbálhatják. Több dologgal próbálunk nekik kedveskedni, ezekkel le is foglalják magukat. Így a vírushelyzet után sok gyerek jött el, hiszen örülnek, hogy kimozdulhatnak - árulta el Rostás Szabina, a Liget Kuckó Közösségi Tér koordinátora.

A közösségi tér következő családi napja augusztus elsején lesz.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.