Csatornaszag terjeng a Teleki utca 26. környékén

Csatornaszag terjeng a Teleki utca 26. környékén. Az esetet az ott lakók már júniusban jelezték a terület önkormányzati képviselőjének. Azóta a problémát a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt.-nek is továbbították.

Több lakó panaszkodott már a csatornaszagra, Berta Krisztián önkormányzati képviselő pedig a polgármestert informálta a jelenségről. 

– A júniusi soros közgyűlés előtt jelezték az itt lakók, hogy valamiféle bűz árad a csatornából és én természetesen egyből jeleztem ezt a közgyűlésen a polgármester úr felé, hogy járjunk utána, mi okozhatja a bűzt. Tegnap kaptam tájékoztatást a hivatal részéről, hogy a vízműnek továbbították a kérdésemet, hiszen úgy tudjuk, hogy a Teleki utca szakaszán kiépítették a bűzzárókat - mondta el Berta Krisztián, az Éljen VárosuNk! Egyesület önkormányzati képviselője.

A környéken lakók között van olyan, aki nem csak a Teleki utcában, hanem a város más részén is szokta érezni a szagot.

– A Platán sor. Azon a részen szoktam inkább érezni ahol - őszintén szólva 40 éves -, elavult csővezetékek vannak. Ott érezni, főleg eső után, akkor különösen előjön ez az úgynevezett csatornaszag - nyilatkozta Horváth Antal.

Jelenleg a vízmű válaszát várják az illetékesek, hogy a Teleki utca említett szakaszán kiépítették-e a bűzzárót, amely megakadályozná a sokszor érzett kellemetlen szag megjelenését. 

G.D.