Egy beszélgetéssel indult

Több éves baráti kapcsolat nyomán egy nagykanizsai, valamint a Somogy megyei Szőlősgyörökről érkező alkalmi focicsapat mérte össze tudását az elmúlt hétvégén a Tungsram-sporttelepen.


A közös fotó ezúttal sem maradhatott el a kanizsai és szőlősgyöröki focicsapat tagjaival

A szőlősgyörökiek - ahogyan a kanizsaiak is ottjártuk alkalmával - nem akartak semmit sem a véletlenre bízni, így labdarúgásban ütőképes társasággal érkeztek. Erőnlétben semmiképpen sem vallottak szégyent, miként a házigazdák sem, ami persze a lényeg: a végeredmény 7-4 lett a Függöny FC, vagyis a dél-zalaiak javára.

– Meg nem mondom már, hogyan alakult ki a barátság, talán egy közös sörözés alkalmával jött elő a téma, hogy ki hová valósi - mondta a nagykanizsai csapatvezető, Varga László.

– Onnantól egy idő után aztán már a focira terelődött a szó. Ha pedig már úgy volt - vetettük fel - a két hangulatjavító kombinát időről időre miért ne állítson ki egy-egy csapatot, és egyik évben ők jönnek hozzánk, a másikban pedig mi megyünk el hozzájuk. A labdapattogás persze csak az egyik indok, a meccset követően meg jöhet a vendéglátás. Nem azt mondom, hogy este nyolcra már otthon van mindenki, de egyszer-egyszer belefér egy kis mulatság.

Ami tehát biztos, legközelebb a nagykanizsaiak utazhatnak Somogyba.

P.L.