Életveszélyes sérülést okoztak a Kanizsán elszabadult kutyák

facebook megosztás

Egy nagykanizsai nő 2020. január 30-án kora délután Nagykanizsán, a Péterfai utcában lévő körbekerített futtatóba vitte két kutyáját.  Egy, a környéken feltűnő macska látványa miatt az ebek megvadultak és a zárt helyről kiszabadulva megtámadtak egy arra sétáló 82 éves helyi férfit. Az idős férfit a kutyák harapdálni kezdték, aki a földre esett, de a kutyák még ekkor sem hagyták abba a marcangolását. A kutyák gazdája igyekezett távol tartani a megvadult ebeket, de nem járt sikerrel, és azok a földön fekvő, vérző sérült segítségére siető arra járó személyt is megharapták. A perceken belül kiérkező járőrök segítettek a kontroll nélküli ebeket távol tartani, ekkor a gazdájuknak sikerült a kutyafuttatóba vezetnie az állatokat. A támadás következtében a nagykanizsai férfi súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozók az ebek gazdáját gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.