Elindultak a Napközi Erzsébet-táborok

Elindultak a Napközis Erzsébet-táborok. Országszerte 800 településen mintegy 1100 intézmény szervez öt napos turnusokban elfoglaltságot általános iskolásoknak. Nagykanizsán négy intézményben, 5 héten, 79 diák tölti Erzsébet-táborban a szünidő egy részét.

A héten kezdődött és egészen augusztus végéig tartanak országszerte Erzsébet-táborokat. A járványügyi készültség miatt napközi jellegű tematikus programok megrendezésére pályázhattak az intézmények. A Rozgonyi Úti Általános Iskola két turnusban foglalkoztatja a diákokat.  

– Nagyon izgalmas ez a tábor, sokat tanulunk, sokat kézműveskedünk. Tegnap például jött a védőnéni és a koronavírusról megnéztünk nagyon érdekes videót. Ma is a népi megfigyelésekkel, népi játékokkal foglalkoztunk, készítettünk egy nagyon szép fát is - árulta el Pető Kamilla, a Rozgonyi Úti Általános Iskola tanulója.

A naponta 8 és 17 óra között zajló programok során négyszeri étkezést, változatos élményeket és egy kirándulást is kínálnak a tanulóknak.  

– Egyik kiemelt célunk, hogy a gyermekek élményekkel, szociális képességeiket fejlesztve hagyják el a tábort. A másik célunk amikor meghirdettük a tábort, hogy a vírusos időszak utáni helyzetben levegyük a szülők válláról a terhet, másrészt olyan gyermekek jelentkeztek, akik szeretnek táborozni, illetve együtt tölteni az időt társaikkal - mondta el Nánainé Kozári Erika, a Rozgonyi Úti Általános Iskola igazgatója.

A hajdani parasztolimpia mintájára ügyességi versenyt tartottak az iskolaudvaron. Zsákban ugrálás és csizmahajítás is volt a programok között. A kötelező jellegű higiéniai oktatáson túl az egészséges életmódra, a fenntarthatóságra, kézművességre és a sportra épülnek a foglalkozások.

Nagykanizsán Napközi Erzsébet-tábort a Rozgonyi iskola mellett, a Hevesi, a Kiskanizsai iskola, valamint a Szivárvány EGYMI szervez a nyáron.