Elszökött a víz a kútból

facebook megosztás


Fotó: Horváth Zoltán

Hiányolják az emberek az Erzsébet téri szökőkút csobogását, ugyanis a 2012. június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen tátong.

Már nyolc éve szépíti Kanizsa főterét a látványos szökőkút. Az Erzsébet térnek kétség kívül az egyik ékessége a szökőkút, amit már hosszú ideje nem csodálhattak meg az arra járók. Bodó László, az Éljen VárosuNk! Egyesület képviselője a folytatólagos közgyűlésen feltette ezzel kapcsolatban a kérdéseit, a pontos válaszokat még várja.

A 2012. június 30-án átadott közel 30 milliós szökőkút medencéje ereszti a vizet. Ebben az évben valószínű, hogy nem fog üzemelni. Javítására a városnak nincs anyagi forrása - mondta el lapunknak egyelőre a képviselő.

A helyi lakosok csak találgatnak, hogy mi lehet az oka a száraz medencének, annak ellenére, hogy már több hete kitört a nyár. A legtöbben műszaki hibára vagy spórolásra tippelnek. Abban minden megkérdezett egyet értett, hogy szomorú érzés az üres csobogó mellett elsétálni és hiányolják belőle a vízsugarakat, melyek valósággal vonzották az érdeklődőket. Az emberek szerint már a vízjáték látványa is hűsítő a forró nyári napokon, de nem csak ezért veszteség az élettelen folyadékforrás Kanizsa központjában.

Kiábrándító, mert a kislányommal nem szoktunk erre sétálni, és most kimondottan a szökőkút miatt jöttünk le, hogy egy kicsit pancsoljon, vizezzen. Ez nem valósulhatott meg, mert nincsen víz, csak az üres kút - árulta el Takácsné Szép Viktória.

A városunkba kirándulók is csalódottak voltak, hogy nem működik a szökőkút.

Budakalászról jöttünk a feleségemmel, Nagykanizsán nagyon-nagyon régen voltunk, és gondoltuk, hogy most megnézzük. Tényleg szép a város, a fő téren megnéztük a gyönyörű szobrokat, és még a szökőkutat szerettük volna látni, mert az is állítólag nagyon látványos, de ez most nem sikerült - osztotta meg tapasztalatait lapunkkal Hollár György.

Azt, hogy mi okozza a problémát, egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy mikor fog a városi kút ismét üzemelni. Félő, hogy bár itt a nyár, nyakunkon a kánikula, de a városközpontban járva nem számíthatunk felfrissülésre. Az Erzsébet téri szökőkútban még egy darabig mindössze annyi vizet találhatunk, amennyi az esőzések után marad benne.

Körtvélyessy Vivien

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.