Eltűnt embert keresnek Nagybakónakon

Már 8 óra előtt elkezdődött a gyülekező a nagybakónaki Száka temető bejáratánál. Az önkéntesek mind láthatósági mellényben jelentek meg, majd az eligazítás után több csapatban kezdték meg a keresést. Nagyjából 50-60 ember indult neki az erdőknek és volt, aki kutyájával érkezett a keresésre.

Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere elmondta, hogy eddig minden kutatási eredményük eredménytelenül zajlott, hiszen a Polgárőrség és a Rendőrség eddigi keresése is kudarcba fulladt. Mihalicz Tibor, a férfi bátyja elmondta, hogy kutyákkal és drónokkal is keresték már, de sehol, semmi jelet nem találtak, ami nyomra vezethet.

Mihalicz János felesége is reménykedve várja egy hete eltűnt férjét. Az asszony elmondása szerint János jó egészségnek örvendett és nem érti, hogy mi történhetett az eltűnése napján, ugyanis Mackó névre hallgató kutyája is vele volt, de eddig egyikük sem került elő. 

– A férjem szombaton délután felment a hegyre és azóta nem jött haza, nem találjuk sehol. Arra gondoltam, hogy későig fent marad. Telefonáltam neki este, nem tudtam elérni, de azt hittem, hogy fent alszik a hegyen. Vasárnap délelőtt mentem fel érte, de ott sem találtam, csak a telefont és a kutya nyakörvét. A pinceajtó be volt csukva. Arra gondoltam, hogy sietett haza és akkor valahogy elkerülhettük egymást, de sajnos nem így történt. Azóta sem került elő- mesélte Mihalicz Jánosné.

Állítások szerint vasárnap reggel 7 órakor még valakik látták az újudvari Csibiti-tónál, majd délután 13 órakor Gelsén, a Kilimán felőli hegyhát utolsó pincéjénél, ahonnan Kilimán és Kerecseny irányában indult tovább kutyájával együtt.

2020. június 27-én eltűnt Mihalicz Jánost kb. 165 centiméter magas, rövid, ősz hajú férfi. Aki bármilyen információval szolgálhat, értesítse a rendőrséget!

Hajnes Rita