Éremátadó ünnepséget tartott a Kanizsa Sörgyár Sportegyesület

2020. júl. 13.

Éremátadó ünnepséget tartott a Kanizsa Sörgyár Sportegyesület. Bár a járvány miatt a bajnokág nem ért véget, az idei szezonban nyújtott teljesítményért a csapatok szombaton elismeréseket vehettek át a Vasemberház tükörtermében.

A szövetség a koronavírus-járvány miatt az asztalitenisz bajnokságot végeredmény kihirdetése nélkül májusban lezárta. Az egyesület a csapatait a jó teljesítményükért díjazta az ünnepségen. Az érmeket Cseresnyés Péter államtitkár adta át a versenyzőknek. Az egyes számú férfi NB II-es csapat harmadik helyen fejezte be a bajnokságot, ezzel bronzérmet szereztek.

– Az NB III-as fiúk jó szereplését és biztos bennmaradását ünnepeltük. Itt még nagyon sok mérkőzés volt hátra, tehát nem merném azt mondani, hogy a dobogóra odaérhettünk volna velük. A megyei bajnokságban szereplő két csapatunk közül a harmadik csapatunk a második helyen zárta a bajnokságot és a negyedik csapatunk szintén dobogóra esélyesként bronzérmet kapott - fejtette ki Jakabfi Imre, a Kanizsa Sörgyár SE elnöke.

Az aranyéremmel díjazott női csapat volt az egyetlen, akinek sikerült végigjátszania és megnyernie az NB I Észak-Nyugati csoportját.

– Az NB I-es bajnokságban vettünk részt a Nagykanizsa csapatával. Célunk volt, hogy az első vagy a második helyet megpályázzuk. A járvány miatt a bajnokság sajnos félbeszakadt, de a csoportunkat megnyertük, így a szövetség által lehetőséget kaptunk arra, hogy továbbjussunk az Extra Ligába, mert minden régióban az első helyezettet tovább engedték a felsőbb osztályba, úgyhogy jövőre már az Extra Ligában fogunk szerepelni, ha minden jól megy - mondta el Végh Zsuzsanna.

A következő évben az egyesület a nemzeti bajnokságban négy, a megyei bajnokságban továbbra is kettő, vagy három csapatot szeretne indítani.