Folytatódik a palini zajvédő fal ügye

facebook megosztás

A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zajától. Többször próbálkoztak már célt érni, csak ígéretet kaptak, falat nem.  

Balogh László polgármester a napokban közzétett Facebook bejegyzésében leírta, hogy a legújabb mérés alapján indokolt az autópálya melletti zajárnyékoló fal megépítése. Az Éljen VárosuNk! Egyesület reakciójában olvasható, hogy a polgármester nem tartotta fontosnak megemlíteni azt, hogy Bicsák Miklós, Dr. Fodor Csaba, valamint Gábris Jácint is már hosszú képviselői-ciklusokon keresztül próbálták megoldani ezt a problémát. 

– Én reménykedtem benne, hogy a közös lobbi sikerrel fog járni. A polgármester úr bejegyzését ezért is nem értem, mert ő tudja ezeket a tényeket, tisztában van az előzményekkel és közös együttműködést szeretne a város érdekében, akkor én fontosnak tartom, hogy ilyen jelentős információkat a lakosság elől ne hallgasson el - nyilatkozta Gábris Jácint önkormányzati képviselő.

Bicsák Miklós, Palin városrész volt önkormányzati képviselője elmondta, hogy már 2007 óta fennálló gondról beszélünk.

– Minden nyártól féltünk, mert a kamionnak a hajnali nagy zaja a lakók nyugalmát tönkretette. Mint képviselő mindent elkövettem, úgy érzem tisztességgel - fűzte hozzá Bicsák Miklós Palin városrész volt önkormányzati képviselője.

Palin több utcája is érintett az autópálya okozta zajhatásban, az ott élők szerint már-már elviselhetetlen, amit nap mint nap kénytelenek hallgatni a saját otthonaikban.

– Az az igazság, hogy amit most hallunk, az semmi. Ennek a nyolc-tízszeresére felerősödik a hang, tulajdonképpen elviselhetetlen. Az ember nyugodtan kint üldögélne és akkor ezt halljuk. Mintha repülőtéren lenne az ember, egy az egyben olyan – tette hozzá Nagy Jenő.

A városrész lakói reménykednek benne, hogy ezúttal megépülhet a zajvédő fal és a kamionok helyett az erdő zúgását hallgathatják. A zajvédő falról Cseresnyés Péter, parlamenti képviselő a Facebook-oldalán azt írta, hogy a zajvédő fal építése felkerült a javasolt építmények listájára.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.