Gabonakör jelent meg Nagykanizsa határában

Az interneten már lehetett találkozni a felvételekkel – a közvéleményt azóta is lázban tartja a kérdés: vajon ufójelenségnek vagy csak egy gyerekcsínynek köszönhető a 26 méter átmérőjű képződmény.

A nagykanizsai üzemmérnöknek, Tóth Lászlónak - saját bevallása szerint - csaknem 40 éve szenvedélye az ufókutatás. A városban sokáig működött is egy ufóklub, melynek évekig elnöke volt. A földönkívüli jelenségekkel Tóth László a mai napig foglalkozik, barátai értesítették tegnap a gabonakör megjelenéséről. Mint fogalmazott: számos esetben vizsgált hasonló jelenséget. Látott már mesterséges, ember által készített gabonakört, de a Kiskanizsa és Bajcsa közti táblában nem erről, és nem is ufójelenségről van szó, hanem - véleménye szerint - egészen másról. 

– Az ókortól kezdve a középkoron át napjainkig számos esetben tudósítottak erről a régi papírok. Az „ördög patájának lábnyoma” vagy taposása, mindennek elnevezték, nem tudták, hogyan képződik. Az a gyanúm, hogy ennek egy egyszerű fizikai magyarázata van. Az elmúlt időszakban nagyon sok villámlás volt itt. Valószínű, hogy itt egy villámcsapás történt. Kétféle villám létezik. Abban az esetben, amikor a felhőből csap le a villám, ez az egyik. A másik, amikor a földből indul el a milliárdnyi töltésmennyiség. Ez olyan gyorsan történik, hogy szabad szemmel nem lehet látni. Tehát van egy olyan villám, ami föntről csap le, és van amelyik alulról felfelé. Ebben az esetben - úgy tanították nekünk - ha alulról felfelé csap - a hüvelykujjam mutatja az áram irányát - az elektromágneses tér balra tekeredő lesz. Tehát az óramutató járásával ellentétes. És itt azt látjuk - árulta el Tóth László, kozmikuscivilizáció-kutató, üzemmérnök.