Gólyalábazásra várják az érdeklődőket

Gólyalábazásra várják a héten azokat, akik szeretnék megtanulni ennek a különleges közlekedési módszernek a titkát. A Halis István Városi Könyvtár eseménysorozatára minden nap ellátogathatnak az érdeklődők. 

Elindult a már hagyományos olvasótábor az intézményben. A héten így délelőttönként közös gólyalábazással kapcsolódhatnak ki a táborozók és az érdeklődők. 

– A nagyközönség számára is, tehát bárkit szívesen látunk, aki szeretne itt lenni. Van egy időszakasz a hét minden napján 10 és 11 óra között délelőtt, amikor csatlakozhatnak hozzánk, a gólyalábazókhoz, illetve a gólyalábazást tanuló olvasótáborozókhoz - mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Kanizsa a fellegvára a gólyalábasoknak - mondják a helyiek, hiszen városunkban már szinte hagyománynak számít a gólyalábazás. Számos fiatal az olvasótáborok alkalmával sajátította el a magasban járás tudományát.

– Már nyolc éve gólyalábazok. Itt a könyvtárban, a táborban ismertem meg ezt a lehetőséget. Igazából pár perc alatt meg lehet tanulni és a felnőtteknek könnyebben megy általában. Az a lényeg, hogy nem szabad egyensúlyozni - mondta Szeiler Péter.

A gólyalábazáson kívül rengeteg program és csoportos foglalkozás is várja az olvasótáborosokat. A városi séták alkalmával a helyi nevezetességekkel is megismerkedhetnek majd a diákok, de pihenésképpen a kirándulások és a nyári fagylaltozás sem marad el.

H.R.