Gulyáspartival ünnepelték a Vasutas Nyugdíjas Klub 44. évfordulóját

Már reggel kilenc órakor nekiálltak a bográcsozásnak a nyugdíjasklub „háziasszonyai”. A jókedvet egy kis zenés mulatozás fűszerezte meg.  

– Nagyon fontos a vasutas hagyományok ápolása, továbbvitele, a közösségre nevelés, szociális élet. Ebben nincs híján a közösségünk, úgyhogy hallani és látszik is, hogy milyen jó légkörben vannak itt a nyugdíjasaink és, aminek külön örülünk mi is és a klub tagjai is, hogy hosszú szünet után, ismét együtt élőben üdvözölhetik egymást a klubtagok - mondta el Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A több mint 50 fős nyugdíjasklub tagjai a 4 hónapos kihagyást követően, jóízűen beszélgettek. A jól összeszokott társaság rendszeresen szokott találkozni a pandémia előtt.

– Ez nem szokott zenés lenni. Most dallamossá tettük, hogy emlék maradjon, azért, hogy most 4 hónap után újra együtt vagyunk. Ez a kis társaság - amint hallják - úgy zümmögnek, mint a méhek. Itt nem néma csend van, hanem itt beszélgetünk, táncolunk, nótázunk, bohóckodunk - árulta el Páder Sándorné, a Vasutas Nyugdíjas Klub elnöke.

Páder Sándorné azt is elmondta, hogy a klubtagok emellett színházba szoktak járni és kirándulásokat is szerveznek, melyek az összetartozásról és a közösségről szólnak.

G.D.