Horgásztábor Szentpéterföldén

Távdobást gyakoroltak pénteken a gyerekek a szentpéterföldei Horgásztáborban. A Zalaerdő Zrt. nyári táborában játékos formában tanulhatják meg a horgászat rejtelmeit a fiatalok. 

Egy szórakoztató versenyen csiszolhatták a horgászathoz szükséges távdobó módszerüket a fiúk az erdei környezetben megbúvó tóparton. Az idei ottalvós táborba is a 9-14 éves korosztályt várták a szervezők.

– Arra kellett, hogy rájöjjünk ezalatt a három év alatt, hogy a gyerekeket elsősorban a gyakorlati dolgok érdeklik, azok foglalják le őket. Ez azt jelenti, hogy horgászunk, és ha valaki elakad, akkor segítséget nyújtunk neki - nyilatkozta Egle Zoltán, a Zalaerdő Zrt. vadászati műszaki vezetője.

A nyári tábor rengeteg kalandos programot kínál a pecázást és a természetet kedvelő diákoknak.

– Nagyon jól éreztem magam a táborban. Eddig három pontyot fogtam a héten, nem mértem meg őket, mert gyorsan visszaengedtük őket a vízbe a nagy melegre való tekintettel. Szerintem körülbelül három kilósak lehettek, de mindegyik nagyon jól húzott - mondta el Németh Bálint.

A gyerekek a horgásztudás mellett, élményeket és barátokat is szerezhetnek a hét során.

– Azért jelentkeztem ebbe a táborba, mert nagyon szeretek pecázni, már 2013 óta horgászom. Ebben a táborban én fogtam eddig a legtöbb keszeget és fogtam még egy 3,2 kilós pontyot. Nagyon jó hangulat van, jól kijövünk a srácokkal, nagyon élvezem - számolt be Németh Csaba.

A táborozók közül többen már évek óta visszajárnak, hogy a világ zajától távol, de izgalmasan eltöltsenek egy hetet a Szentpéterföldei-tó mellett.