Indulhatnak az útfelújítások Homokkomáromban és Kistolmácson

facebook megosztás

Útfelújítás indulhat hamarosan Kistolmácson és Homokkomáromban. A Magyar Falu Program részeként előbbi település hét és félmillió, utóbbi pedig mintegy 30 millió forintot nyert.

Kistolmácson a ravatalozó felújítására 22 millió forintot nyertek, a munkálatok háromnegyedével már végeztek a szakemberek. Az átadás után a temető felé vezető út aszfaltozásával folytatódnak a fejlesztések a településen.

– Nyertünk egy pályázaton hét és félmillió forintot a bejövő út felújítására. Szeretnénk egy új pályázatot benyújtani a parkoló teljes területének az aszfaltozására, mivel a régi meg van repedezve. Így azt is fel kell szednünk és annak is egy új alapot kell csinálni, valamint ki kell szegélyezni az egészet, hogy normálisan nézzen ki – mondta el Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere.

A nyert összeget Homokkomáromban egy külterületi rész rendbehozatalára fordítják. Kisebb felújítások már voltak korábban is Zsigárdon, de ez lesz az első teljesen új építésű út ezen a szakaszon.

– A Magyar Falu Program pályázatát kora tavasszal írták ki és éltünk a lehetőséggel. Megpróbáltuk Homokkomárom egyik külterületére ezt a pályázatot elindítani. Zsigárdon nagyon rossz az út, a pályázatot sikerült benyújtanunk és 29,9 millió forintot nyertünk, ami nagyon meglepő volt, és nagy büszkeséggel fogadtuk az eredményt – fogalmazott Singula Ferencné, Homokkomárom polgármestere.

A 303 méter hosszú útszakasz a harangtól az istállóig tart. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezt a területet a jövő hónapban már aszfalt fogja borítani.

– Húsz éve van telkem Zsigárdon, tizenöt éve építkeztem, gyakorlatilag azóta probléma a településen élőknek és nekem is személyesen, hogy egy járhatóbb utunk legyen. Emiatt már a harmadik ciklusomat vállaltam, mint alpolgármester, talán végre beérik a munka gyümölcse – mondta Sipos-Takács Erika, Homokkomárom alpolgármestere.

A települések lakóinak régi vágya teljesül az útfelújításokkal, hiszen már évek óta húzódó problémák oldódhatnak meg a fejlesztéseknek köszönhetően. 

H.R. – K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.