Jobbik: Az önkormányzatok helyzetéről és az iskolaőrségről

facebook megosztás

Olyan államhatalmat épít ki a Fidesz, amiben a helyi vezetőknek már nincs szavuk – hangsúlyozta a Jobbik sajtótájékoztatóján Nagykanizsán Brenner Koloman. Az eseményen részt vett a párt alelnöke, Ander Balázs is, aki az iskolaőr programmal kapcsolatban osztotta meg véleményét.

Nagyon komoly adóbevételektől esnek el az önkormányzatok, látható, hogy az ellenzék tavaly októberi megerősödéséhez a kormánypárt nem tud hozzászokni, ezért bünteti az önkormányzatokat – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Brenner Koloman.

– Én módosító javaslatokat nyújtottam be, konkrétan Nagykanizsa vonatkozásában is, hiszen személyesen is kötődöm a városhoz, hiszen itt szolgáltam katonaként a Dózsa laktanyában annak idején. Egyrészt a víziközmű-fejlesztésre, másrészt bérlakás építésre, valamint komplex útfejlesztésre vonatkoztak a javaslataim. Ezt sajnos a fideszes többség elutasította – mondta el Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke az iskolaőrség felállítása kapcsán osztotta meg pártja véleményét a sajtóval. Mint azt hangsúlyozta: a Jobbik ugyan támogatta a szervezet felállítását, de továbbra is kiállnak azon véleményük mellett, miszerint ez nem nyújt valós megoldást az oktatási intézményekben tapasztalható komplex problémára.

– Valójában itt egy integrációs, családi szocializációs és pedagógiai problémáról van szó. Talán lesz egy visszatartó ereje az iskolaőrök megjelenésének bizonyos nehezebb helyzetbe sodródott intézményekben, és talán olyan nyugodalmasabb időszakot tudnak teremteni, ahol el tud kezdődni a valódi pedagógiai munka annak érdekében, hogy az iskolai agressziót vissza lehessen szorítani. Viszont ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a magyar államnak nem szabad itt megállni, hogy iskolaőröket vezényel, hiszen ezzel ezt a problémát nem fogja megoldani – fogalmazott Ander Balázs, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke.

Ander Balázs hozzátette: az iskoláknak pszichológusokra, szociális munkásokra, ezenfelül anyagilag és erkölcsileg sokkal jobban megbecsült, pihent, nem frusztrált és nem leterhelt pedagógusokra lenne szükségük.

V.A.

(Fotó: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.