Készülnek már? – Egyelőre nem várható tanszervásárlási roham

facebook megosztás

Kevesebb tanszer fogyott idén júliusban a megkérdezett kanizsai írószer üzletben, mint az előző években. Az eladók nem tudják, hogy a vírus miatt változott meg a kereslet, vagy csak egyszerűbb interneten keresztül vásárolni. A kormány tájékoztatása szerint a járványügyi szempontoknak megfelelően indulhat szeptemberben az oktatás.

Településenként változhat, hogy digitálisan vagy tanteremben kezdik meg a gyerekek az iskolát. A nagykanizsai írószer boltban az előző évekhez képest sokkal kevesebben keresik a tanévkezdéshez szükséges eszközöket. 

– Mi az iskolatáskákon vesszük észre, mert kevesebb fogyott, mint tavaly. Gondolom féltek is bejönni személyesen, ezért megvették a táskákat interneten meg a hozzá tartozó tolltartót, szetteket. A füzetekért, ceruzáért azért bejönnek és személyesen válogatják őket - mondta el Hökkönné Szabó Andrea eladó.

Sok szülő inkább csak a legfontosabb tanszereket igyekszik beszerezni a nebulóknak, amíg bizonytalan a szeptemberi iskolakezdés.

– Számoltunk rá, hogy továbbra is online oktatás lesz, de azért én elkezdem az iskolába a bevásárlást: füzeteket, ceruzákat, de mást nem - mondta el Gál Bernadett.

Bár a tanév kezdetéig még másfél hónap van, egyelőre nem várható tanszervásárlási roham a boltokban.

H.R.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.