Két héttel az előző ülést követően ismét tárgyalnak a kanizsai képviselők

Két héttel az előző ülést követően ismét tárgyalnak a nagykanizsai képviselők. A legtöbb előterjesztés a júniusi, soros ülésről került ismét a városatyák elé. A közgyűlést a Kanizsa TV a hírblokk után, 18 óra 30 perctől felvételről közvetíti.

Több téma lekerült a napirendi pontok közül. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetőjének javaslatára nem tárgyalja a testület az elkülönített költségvetési előirányzat felhasználását, a Nagy-Magyarország emlékmű mellé tervezett emléktábla felállításához szükséges tulajdonosi hozzájárulást, az okos zebra rendszer kiépítéséről és a Damjanich utca felújításáról szóló előterjesztéseket. Szintén lekerült a Bocskai utca csapadékvíz elvezetéséről szóló napirendi pont.

A városatyák a tényleges munkát az egészségügyi és szociális intézmények beszámolóinak megvitatásával kezdték, majd a Principális híd kiegészítő munkálatairól szóló napirendről vitáztak. A projekt ugyanis nem tartalmazta a híd szalagkorlátjának cseréjét, illetve a benzinkút felőli járdaszakasz felújítását. A csaknem 3 millió Ft-os többletköltséget a testület végül megszavazta.

A Deák tér felújítási munkálatainak 5 milliós plusz költségét szintén elfogadta a közgyűlés, az Erzsébet téri szökőkút helyzetével kapcsolatban pedig újabb vita alakult ki. A képviselők egy módosító javaslat szerint augusztusban tárgyalják újra az ügyet, addig műszaki megoldásokat és kivitelezői állásfoglalást szeretnének látni.

A képviselők emellett megszavaztak a Kanizsa Vízilabda Kft. részére 13 millió Ft támogatást.

Az önkormányzati ülésről bővebben kedden számolunk be.