Kiállítást szervez a Fenegyerekek Nagykanizsa közössége

A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász SE alapításának 75. évfordulójára.

Az 1945-ben alakult sportegyesület labdarúgó csapata négy alkalommal is szerepelt az NB I-ben, de a jó szereplések ellenére 2002-ben megszűnt a klub. Szurkolói továbbra sem feledték el a 75 év alatt összegyűlt rengeteg emléket.

– Idén lesz az Olajbányász SE alapításának 75. évfordulója és erre szerettünk volna egy kiállítást rendezni, amiben partner volt a HSMK. A kiállítás július 29-én este 6 órakor nyílik meg. A megnyitót idősebb Vlaszák Géza bácsi tartja - mondta el Lukács Tamás szervező.

A kiállítás sikeres megrendezéséért várják egykori szurkolók, focirajongók segítségét is. Fotók, könyvek, kupák, mezek - minden, amely az egykori olajbányászhoz köthető látható, majd a tárlaton. Mintegy két hétig várják még az ereklyéket a szervezők. A sok elkallódott és elveszett relikvia ellenére is a szervezők ígérik, hogy gazdag anyaggal büszkélkedhetnek majd a galériában.  

– Zászlók, érmek, kupák, nem csak a nagykanizsai futballról, hanem kézilabda, kosárlabda, atlétika és röplabda szakosztályról is fognak érkezni relikviák - fűzte hozzá Varga Attila szervező.

 A HSMK Ősze András galériában egy hónapig nosztalgiázhatnak egykori szurkolók, jelenlegi focirajongók, kicsik és nagyok egyaránt.