Lesz idén is dödöllefesztivál?

Lesz idén is dödöllefesztivál, ha a kormány engedélyezi az 500 főnél nagyobb tömeget vonzó programok megtartását. A szervezőcsapat - amennyiben ez törvényileg lehetséges lesz - több különlegességgel is várja majd az érdeklődőket a kanizsai gasztrofeszten. 

Egyes, a napokban megjelent hírekkel ellentétben, a 2020-as Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál fő szervezője, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. vezetése, illetve a szervezői gárda további tagjai sem mondtak le a program szervezéséről. Sőt, egy városon belüli összefogásnak köszönhetően még a sör is kiemelt szerepet kaphat a fesztiválon. Ugyanakkor, ahogy azt Tar Mihály, a médiaház ügyvezetője kiemelte: arra az eshetőségre is megvan már a terv, ha a kormány a jövő csütörtöki ülésén azt a döntést hozza, hogy 2020 hátralévő részében sem engedélyezi az 500 főnél nagyobb tömeget vonzó programok megtartását.           

– Egy másik szervezőcsapat, akiknek elmaradt a rendezvényük, a sörfesztivált szervező, egyébként még általam alapított Kanizsa Turizmusáért Egyesület tagjai is megkerestek bennünket, hogy mi lenne, ha összefognánk, hiszen az ő rendezvényük elmaradt júniusban, s rendezzünk egy sör-, bor- és dödöllefesztivált, legyen akkor már minden egyben. Amire én azt mondtam, hogy természetesen, nyitottak vagyunk erre. Legyen minden egyben, ha lehet bármit is rendezni. Amennyiben nem lehet, akkor sajnos tudomásul kell venni azt, hogy idén dödöllefesztivál abban a formában, amiben eddig volt, biztos, hogy nem lesz. De ne temessük még el élve az oroszlánt, mert könnyen elképzelhető, hogy előállunk egy olyan ötlettel, amit nem fesztivál néven fogunk hirdetni, nem fesztivál lesz a neve, de egyfajta megmérettetést nyújthat majd azoknak, akik „szeretnének dödöllében villogni”  egy kicsit, s megmutatni azt, hogy ők milyen dödöllét tudnak készíteni - mondta Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

M-B.Gy.

(Borítókép: archív/Kanizsa Újság)