Levendulazsákot készítettek a kézműves játszóházban

facebook megosztás

Levendulazsákot készíthettek azok a gyerekek, akik szerda délelőtt elmentek a szünidő már harmadik kézműves játszóházába a HSMK-ba. A Hevesi Sándor Művelődési Központ augusztus 20-áig minden szerdán újabb meglepetésekkel várja a gyermekeket egy kreatív foglalkozásra.

A mai foglalkozásra szép számban érkeztek a gyerekek, hogy megtanulják elsajátítani a levendulás zsák elkészítését, amit a találkozó végeztével haza is vihetnek a lurkók. A kézműves programon főleg általános iskolások vettek részt, de néha egy-egy ovis is eljön a szüleivel vagy a nagyszülőkkel.

– Minden héten szerda délelőttönként 10-délig kézműves foglalkozásokat tartunk a nyári szünidőben. Mai alkalommal levendulás zsákot készíthetnek a gyerekek, kiegészítésként pedig lehet rajzolni, papírt kivágni és készítünk csillámtetkót is a gyerekeknek meglepetésként- nyilatkozta Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője.

Az ingyenes foglalkozásra nem csak a kicsik, hanem a nagyobb gyermekek is ellátogattak, hogy elkészítsék saját kis batyujukat. 

– Kaptunk zsákokat, raktunk bele vattát, megcsepegtettük levendulaolajjal, raktunk bele levendulát és megkötöttük egy masnival- mondta el Pál Júlia.

A legközelebbi alkalommal a gyermekek egyik nagy kedvencét, Spongya Bobot fogják elkészíteni a fiatalok. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.